2011. december 1., csütörtök

Mivel éppen tanulok...

és két ZH-m lesz negyed egytől kezdve, feldobom ide is a nem túl régen készült charizardomat. Igen, már mindkép blogon lecseréltem a kis narancs alapon B-betűs ikont charizardra, mert az menő. :DD

2011. november 24., csütörtök

omfg

Gyors jelentés (mindig csak az van :'D): Blue Exorcist anime változat a végére ért, zseniális, aranyos kedves és minden, imádtam. Aztán találtam még egy OVA-t is hozzá, ami hiperszupercuki volt Blackyvel a főszerepben, mindenkinek látnia kell.

Na de! Véletlenül (khm) belenéztem a Fate Zeróba is, mivel kiírás szerint a Fate/Stay Night második szériájáról lenne szó, éppen csak ahhoz képest a múltban játszódik. Egyszerűen MUST.WATCH.IT.
Sajnos még csak a kilencedik rész fog kijönni, de gyönyörű megrajzolás, a karakterek zseniálisan sokoldalúak és alig várom a végkifejletet, amit ezúttal megsaccolni sem merek (pedig lehet a FSN-ban benne volt, csak azt meg vagy ezer éve láttam. :'D) Lényeg ami a lényeg: függőséget okoz.

2011. november 22., kedd

No light, no light


Lassan, de biztosan

Csak mint ónos esőben a macskakövön felfelé... De eddig úgy néz ki, hogy elkészült a tizedik oldala is a wannabe képregényemnek :D Ez merőben csodálatos, mivel augusztus óta múlt héten nyúltam hozzá először. Az elhatározás megvan, csak lassan a vizsgaidőszak is beköszön, szóval na. Itt sem pazarlom tovább a szót, holnap két vérmesen izgalmas ZH-nak nézek elébe ;)

2011. november 20., vasárnap

Vasárnap esti

Mivel van még majd egy órám indulásig, itt baszom el az időm. :D De azért megemlítés szintjén: csináltam egy deviantart profilt anyunak (amit kétségkívül én kezelek, de na), mert elég csini dolgokat tud művelni. Mondjuk alig vagyok most itthon, úgyhogy jó időbe telik összekeresni az eddigi alkotásokat és fotózgatni stb, de egy picurt azért már sikerült. Btw link.

Amúgy van még itt egy filozófia előadáson készült tollrajzocska is, meg szkenneltem még pár cuccot, csak azokat még színezni kéne.

2011. november 13., vasárnap

Longcat is long

És végül, de nem utolsó sorban, ami miatt több mint egy hónap kihagyás után felpillantottam a blogomra, hogy idefirkantsak valami életjelet: a hosszúmacskasálam. Sikerült meggyőzni anyut, hogy ő márpedig akar ilyet kötni, és meg is csinálta!

Florence + the machine



És íme a szám, amit az előző posztban említettem. Gotta love it!

Lion hearted

Nos, a cím a Florence and the machine rabbit heart elnevezésű számából van, és a képnek még annyi apropója van, hogy a hátteret alkotó vénséges foltos papír is házi készítésű, gyűrögetett-paprikázott-kávézott-citromlevezett Princedymion tutorialja alapján.

2011. szeptember 9., péntek

Picit újra Győrben

De azért lassan már mennék is vissza Veszprémbe, nagyon megszoktam a helyet. Igaz, biztos szopni fogok az egyetemmel, de legalább egy igazán szép helyen. Teljesen más, mint ahol originál lakok. És a jó hír, hogy legalábbis rajz téren ihletet ad, már vagy a harmadik rajzba vágtam bele a héten, ebből egyet el is ajándékoztam, egyről ez a poszt szól és egyet majd be is fejezek valamikor.

2011. augusztus 25., csütörtök

Újabb helyzetjelentés

Tehát, csokorba szedném a híreimet. Nemcsak az új szemüvegem van meg, de a próbakontaktlencsék is, yay! (Igaz, tetemes összegek fognak eltűnni a bankszámlámról...)



A gólyatábor is lement, mármint a középiskolás, az egyetemit kihagytam. Lehet, meg fogom bánni, de egyelőre talán azért nem. Vasárnap meg úgyis költözök Veszprémbe (bár a dátumot sürgősen újra meg fogom nézni, biztos ami tuti.)


Ezenfelül Lux már a kilencésfeledik oldalnál tart, tizediknél körülbelül pezsgőt fogok bontani, dee így visszanézve illetve összevetve a munkát, szerintem igenis csini és igényes lesz. Egyre jobban tetszik. Aztán valszeg majd lesz egy honlapja, amiben majd Nemes segítségét kérem, és Erit is győzködöm, hogy rittyentsen már össze ő is valamit, hogy közös oldal legyen :D



A visual novel is haladgat, a programtörzzsel jól haladok, már csiszolgatok is közben rajta, hogy ne tűnjön olyan nyersnek, csak ugye a grafikák... Pedig próbamű lesz, no, szóval nem akarok túlzásba esni, de akármit meg nem adok ki a kezemből. Szóval azzal is nagyon sok időt fogok elcseszni, csak nem tudom, ezt hogy fogom egyeztetni az egyetemmel.



2011. augusztus 15., hétfő

Gyorsjelentés

Az elmúlt napokat Szlovákiában töltöttem a nagyszüleimnél, szóval oda volt a nagy eltűnés az online életből. Hál' Istennek a kutyus is újra jól van, meg is futtattuk vagy inkább futtatott minket, miután levettük róla a láncot. Imádom a kis dögöt, remélem, nemsokára végleg lehet lánc nélkül is az udvaron, és békében fog élni a többi élő és kevésbé élő dologgal a környéken. (Igen, utóbbiakra veszélyesebb általában. :D)

Ezenfelül elhavaztam magam, belekezdtem egy újabb House portréba, merthogy én portrézni akartam és akarok, csak lassan halad, pláne, hogy egy jelentősebb rész megrajzolása után rájöttem, hogy de odébb kellett volna fél centivel :'D Szóval fogy a lendület.
Aztán a Lux-szal is alig haladok, most is épp egy amúgy igazán kedvenc oldal felénél vagyok, a prológus már kész, és lassan képbe kerül az egyik mellékszereplő is, akinek egyelőre úgy érzem, nagyon eltaláltam a dizájnját.
Ha ez nem lenne elég, belekezdtem egy visual novelbe is, és mivel életbe először csinálok ilyet, és a programmal is ismerkedek egyelőre, ezért próbáltam egyszerűbb sztorit feldolgozni, de... Elment az egész délutánom, mire eljutottam az első választós részhez. Ami úgy másfél perc játékidő lehet legfeljebb, de rengeteget kell rajzolni hozzá. Mondjuk azzal nyugtatom magam, hogy még mindig kevesebbet, mint egy animációhoz. Meg hogy sok chibi képet is használok, ami butácska, aranyos, és legfőképp gyorsabban rajzolható. :'D
Ennyit máról, teszek még be valami illusztrációnak szánt képet, kutyusról (na, ki milyen mixre tippel?...), meg picicáról, akit szintén nagymamáméknál találtam.












2011. augusztus 3., szerda

2011/8/3

Már megint elhanyagoltam ezt a blogot, sry. Majd egyszer talán rászokok a rendszeres posztolásra, de addig is úgysem olvassa senki, nekem meg így is jó. Volt azóta animecon is, ahova csinálgattam még az nheira fanart mellé egy originalt is Bandittal és Törpével, szerintem cukiság lett, még ha nem is lett dobogós. Illetve befejeztem az angyalkás képet is, 100% digital, ami nekem még elég nehezen megy, szeretem legalább a lineartot tradicionálisan, tollal megcsinálni.
Ezenfelül a conos workshopon megtetszett a festegetés is, csak itthon ugye nyomtatólapon kívül nem sok minden van, szóval majd a holnapi újabb bevásárlókörúttal egybekötve az is lesz. Komolyan, az egyetemi meg koleszos papírok rendezése is horror, annyi szart kérnek. A 315 Ft-s bélyeggel még mindig hadilábon állok, oké, hogy posta, de erre melyik gombot nyomjam meg? Levélfeladás, csak hoppáé, ez válaszboríték lesz, szóval én tényleg csak egy bélyegért álltam fél órát sorba?... Na mindegy.

2011. július 20., szerda

Fanart

Ha már most elegetek lenne az Nheirafavolásomból, akkor ezt a posztot mellőzzétek. Merthogy a fanart feature-ra készült, rendkívül nyálas, de akkor is. Tehátakkor Fuechsi és Nheira, make a wish! :D

2011. július 18., hétfő

Daily best II

Tudom, tudom, ma már kiraktam Nheirát, de még volt valami, amit röviden be akartam rakni:
Nemrég AFS chaten meglepve láttam, hogy egy ősrégi történetemet keresi valaki, abban nem voltam biztos, hogy tényleg arra gondol-e, vagy volt fenn más is azzal a címmel, de úgy tűnik, tényleg az én régi agymenésemet kereste. Előkapartam hát, kijavítottam legalább a helyesírási hibákat, mert valljuk meg, jócskán volt benne az is, meg naivitás, meg billentyűzetfejeléses síróröhögőgörcsök, hogy ezt én írtam, te atyaég. De a lényeg nem is ez, hanem ahogy újraolvastam némi coldplayhallgatás közben, kicsit újra tizenöt éves lettem, és mindemellett találtam benne egy zeneajánlót, amit újra meghallgatva rá kellett, hogy jöjjek, továbbra is ez a legszebb szerelmes szám, amit valaha is hallottam. Mivel Acid Black Cherry-s verziót nem találtam a youtube-on, így gyorsan összeeszkábáltam egyet, hallgassátok.



Nheira

Már többször neki akartam állni ennek a posztnak, de ma éreztem magamban a kellő energiát az updatehez. (Mivelhogy ez csak a mai első lesz.)

Ahogy már a címben is említettem, Nheiráról szeretnék egy kicsit írni, aki nem tudom, ismerős-e innen valakinek, de DeviantArton szerintem rengetegen ismerik, bizonyítja ezt a nemrég elért 40 ezres watcher száma. Igen, annyian figyelik ott rendszeresen a munkáit.
De a rizsát félretéve, az illető egy németországi származású japán fiatalember bámulatos rajztudással (manga téren mindenképp, a többihez kevésbé volt szerencsém), és mindemellett emberileg is jelesnek tűnik, persze személyesen nem ismerem, de.
Egy olyan ember, aki a megdöbbentő mennyiségű rajongó és komment ellenére, ha ideje futja, még mindig válaszol, rendszeresen tölti fel a journalját kérdéseket feltéve vagy épp a magánéletéről megejtve ezt azt. Vagy Fuechsit, az überédes kutyusát mutogatja, aki mint nemrég megtudtam, menhelyi eb volt, amíg be nem fogadta, ami nálam külön pirospontot érdekel.
Lehet, kissé naivnak tűnök ezzel a bejegyzéssel, kérdéseket írhat ki akárki, és mondhatja, hogy elolvassa a kommenteket, még ha nem is válaszol, de aztán ki tudja. Így voltam vele nagyrészt én is, amíg az egyik feltett kezes referenciakép-sorozatát (van ilyen szó?) fel nem használtam én is, és illendőségből vagy ég tudja miért, amellett, hogy a kép leírásába beillesztettem a forrásaimat, belinkeltem nála is a referenciához a képet, és mit ad isten, két percen belül lefavolta, amit még ha azért is tett, mert az ő anyagát használtam fel, és nem azért, mert annyira tetszett neki a kép, akkor is szó mi szó, jól esett.
Szóval mindenkinek csak ajánlani tudom a munkáit. Jelenleg futó mangája a Rasetsu Koku, ami sajnos kb csak japánul érhető el, emellett nemhivatalosan tölti fel az 1996 névvel illetett művét, és már egyéb oldalakon is találtam feltöltve mangáját, iszonyatjó.
Mellékesen megjegyzem, hogy nálam az utóbbi időben példaképpé nőtte ki magát, mert a rajztudáson kívül és a fent sorolt emberi tulajdonságai mellé még intelligens is, németül, japánul, angolul és oroszul beszél, ami nálam hatalmasat dob valakinek a megítélésén.
És íme néhány kedvenc illusztráció ízelítőnek: [http://nheira.deviantart.com]

 
Illetve ő maga Fuechsivel:


2011. július 12., kedd

Helyzetjelentés & comic

Mivel immár másfél hete napi nyolc órában végzek mérsékelten kurvaszar munkát, nem igen van online életem. Ez itt az önsajnálat helye: [_____________________________________ köszönöm, vége.]

De hogy jó hírt is mondjak, elhatároztam, hogy most már tényleg megcsinálom életem első képregényét
(nem manga, mert kifejezetten nem vagyok japán), de a lényeg az, hogy megcsinálom. Az elhatározás friss, konkrétan tegnapi, és ilyen életvitel mellett még egy one-shot is szerintem hónapokba, ha nem évekbe fog kerülni, de na. Ezt most tényleg megcsinálom. A storyline még nem teljesen tiszta, de lesz benne minden mi jó, rúdtáncoslánykától angyalig, és az első oldal nagyjából meg is van. Itt egy kis ízelítő:

2011. június 29., szerda

ROSMT

Vagyis a Regular Ordinary Swedish Meal Time-ról lenne szó. Mostanában azon kaptam magam, hogy a hivatalosan nem art-blogomon is csak a képeimet teszem ki, ezért azonnali beavatkozást kell tennem. Tehát a daily best részleg mai vendége a már fent említett svéd csapat, akik vikingreceptklubot játszanak. Én őszintén szólva fan vagyok, és amikor az első videójuk után megláttam, hogy igazából nem egyalkalmi csoda, hanem egész sok videójuk van már fent a youtube-on, megdobbant a kicsi szívecském. Nem is szaporítom tovább a szót, hanem beágyazom a személyes favorit videójukat, amit amúgy szándékomban áll itthon is elkészíteni, még ha nem is teljesen úgy, ahogy ők. Én nem vagyok elég svéd hozzá. xC
A videó után rögtön nézzetek be a csatornájukba is, rengeteg jóság van ott, és ne feledjétek, IT'S GOOD FOR YOU!!





Urban Seraph

Kis tradicionális média~

2011. június 24., péntek

It's hard to keep secrets

Jelentem, egyre több módszerrel dolgozok és mixelem. Van itt már sima festés, mixer brush, blending, külön kijelölős árnyékolós, a hajnál megintmásos, úgyhogy na, drasztikus magas óraszám kezd megszületni egy-egy képnél. Vagy magyarosabban talán drasztikusan sok idő telik el egy kép megszületéséhez :'D Köszöntem. :D

2011. június 21., kedd

Bandit

Most olyat játszottam, hogy csakis és kizárólag blending layers funkcióval árnyékoltam. Előny, hogy gyorsan lehet vele haladni, hátrány, hogy meg is látszik rajta :D de egészen megtetszett.

2011. június 20., hétfő

2011. június 18., szombat

Come with me

Próbáltam mangaborítós hatást kelteni, ő amúgy Niel, aki nagyon kakkoii lett... :'D Kezét nheirától nyúltam, ahogy sok más referenciát is, illetve a háttér az originál, az a mi tetőnkön készített fotó. Én is rajta lennék, de Niel kitakar :D

2011. június 14., kedd

It's a l r i g h t, baby

n i g h t

Most, hogy felfedeztem a posemaniacs-ot, úgy érzem anatómiailag és esztétikailag is színvonalasabb művek vannak készülőben :)

2011. június 1., szerda

Barna

3 évnyi vörös haj után :D Háttér képzeletben cenzúrázva, bamba tekintet másra tartozik. :DD

2011. május 26., csütörtök

P2

Lassan nekikezdek a folytatásnak, és hát - a szereplők eddig, chibibe nyomva :)

Before/After

Shinji egy ősi karakterem, ahogy az első kép is mutatja, és tegnap visszafoghatatlan késztetést éreztem arra, hogy nekifogjak egy újrarajzolásának :)

2011. május 15., vasárnap

MondoCon

Voltunk is meg nem is, legalábbis vasárnap felnéztünk. Vásároltunk, rajzversenyeztünk, kép természetesen még nincs, és várjuk az eredményeket - ha már nem maradtunk eredményhirdetésre. Ez pedig itt egy gyors helyzetjelentés volt. [Mindemellett épp rendbe kaparom a gépem, víruskeresőt már futtattam, letöröltem a felesleges szarokat és még töredezettségmentesítek is, jaj, de kis szorgos lettem. :D]

2011. május 12., csütörtök

Kávészünet


Mert most ezekért a színekért vagyok oda ;)

2011. május 9., hétfő

Flowers

Új karakter készülődik a Purgatory fedélzetére~ 

2011. május 8., vasárnap

J. F. Cooper

Tegnap felbátorodva gyerekkori emlékeimen megnéztem Az utolsó mohikánt. A filmet. Bár emlékeim kissé emgkoptak már róla, de el kell ismernem, a film nagyon szar. Mármint a könyvhöz képest. De azért összeszedvén magam a sokkból, meg hogy bizonyítsam magamnak is az igazam, újra kezdtem olvasni Cooper generációk óta (bízom benne, hogy még mindig) népszerű Bőrharisnya-sorozatát. Bár ezt a nevet éppen utálom. Tehát jelenleg még csak az első részt, a vadölőt olvasom, de azért már kicsit újra megihletett az indián világ, amit még összekötöttem egy gyorstalpaló coloring-tutoriallal, aztán fogtam a táblácskám és rajzoltam. Nesztek. :D

Doctor Cat

Még valami, amit eddig elfelejtettem ide kirakni. Doctor Cat egy webcomic, ami péntekenként jelenik meg új oldallal. Übercukiság, egyszerűen zseniális. Ami meglepő lehet, hogy a linket deviantarton Torture-device-nál találtam, akinek már nevéből is látszik, nem éppen ez a stílusa, de őt is levette a talpáról ez az édes, rózsaszín kis mócsing.

Naruto Shippuuden Movie 4 - The lost tower

Fogalmam sincs, mikor is jött ki ez a film, mivel nem nagyon tartok lépést az animével, de megérkezett hozzá az angol felirat és szembe is jött, szóval meg is néztem. Nem vagyok filmkritikus, és nagyon a sztorit sem akarom itt levezetni, egyszer nézős mint általában. De mégis van benne egy apróság, ami megfogott. Úgy cakpakk az egész történetben. Naruto a létező legidegesítőbb, legharsányabb, legostobább, legmakacsabb karakter, akit valaha is láttam. Az anime elején miatta raktam majdnem félre az egészet, mondván, hogy én ezt ki nem bírom, inkább ütném. És bár a sztori továbbra sem a kedvencem, az apokalipszishangulat meg nindzsaháború és egyéb anyámkínja, de egy valamit viszont rendkívül jól megfogott és ábrázol végig: a kötelékeket. Barátság (nem, itt nem okvetlen a Naruto-Sasuke szálra gondolok, attól továbbra is ráz a hideg), miszerint is senkit nem hagyunk a bajban, megvédjük bármi áron is. Ezt teljesen átérzem a mindennapi kapcsolataim egy részén is. A másik, ami ebben a filmben jött elő, az az apa-fia szál, amivel bár még a szereplők sem voltak teljesen tisztában, azért nagyon aranyos volt. Ezt én kicsit hiányolom az életemből. Nem mintha azt szeretném, hogy apám fáról-fára ugráljon vicces neccrucikban és shurikennel essen neki minden idegennek, de azért na. Tudom, tehetnék érte, hogy másként legyen, de azt is tudom, hogy nem fogok. Talán így a kényelmesebb. Talán nem is lényeges. 
Ezt viszont azért megrajzoltam, mert csak:

2011. május 6., péntek

Péntek

A mai emelt némettel véget is értek az írásbelik. Utóbbi nem annyira sikerült, kissé agyrém volt a második hallás utáni értés, de pont leszarom.
Ellenben arra jutottam, hogy több időt kell szánni a rajzolásra. Na nem egy nap, mert az már így is bőven sok (és most nem csak kedves felmenőim szerint, hanem szerintem is), de egy-egy képre. Mert megérdemlik, hogy ne egy nap sietsége alatt "készüljenek el". Tehát adok inkább még időt és nem szégyellem azért megnyomni a Save-et, hogy később még folytathassam. Ennek örömére itt is van egy még kopár WIP:

2011. május 3., kedd

Re

Hoppá, mióta újra lett telepítve a gép és nem volt ez a blog a könyvjelzők között, kissé mintha eltűntem volna. (irónia)
Attól a naptól kezdve persze nem akarok pótolni mindent, mert amúgy is érettségi van, meg elballagtam, meg kaptam oklevelet pénzzel, amiből vettem is magamnak rajztáblát a géphez. Tehát most azért mégis egy kis történeti összefoglaló az eltelt időszakról, képekben:
Sárkányok:

Az élet:

Stern collection:



Purgatory illusztrációk (első rész befejezve az AFS-en)



És a kezdő digitális rajzok ~