2011. augusztus 25., csütörtök

Újabb helyzetjelentés

Tehát, csokorba szedném a híreimet. Nemcsak az új szemüvegem van meg, de a próbakontaktlencsék is, yay! (Igaz, tetemes összegek fognak eltűnni a bankszámlámról...)



A gólyatábor is lement, mármint a középiskolás, az egyetemit kihagytam. Lehet, meg fogom bánni, de egyelőre talán azért nem. Vasárnap meg úgyis költözök Veszprémbe (bár a dátumot sürgősen újra meg fogom nézni, biztos ami tuti.)


Ezenfelül Lux már a kilencésfeledik oldalnál tart, tizediknél körülbelül pezsgőt fogok bontani, dee így visszanézve illetve összevetve a munkát, szerintem igenis csini és igényes lesz. Egyre jobban tetszik. Aztán valszeg majd lesz egy honlapja, amiben majd Nemes segítségét kérem, és Erit is győzködöm, hogy rittyentsen már össze ő is valamit, hogy közös oldal legyen :D



A visual novel is haladgat, a programtörzzsel jól haladok, már csiszolgatok is közben rajta, hogy ne tűnjön olyan nyersnek, csak ugye a grafikák... Pedig próbamű lesz, no, szóval nem akarok túlzásba esni, de akármit meg nem adok ki a kezemből. Szóval azzal is nagyon sok időt fogok elcseszni, csak nem tudom, ezt hogy fogom egyeztetni az egyetemmel.



2011. augusztus 15., hétfő

Gyorsjelentés

Az elmúlt napokat Szlovákiában töltöttem a nagyszüleimnél, szóval oda volt a nagy eltűnés az online életből. Hál' Istennek a kutyus is újra jól van, meg is futtattuk vagy inkább futtatott minket, miután levettük róla a láncot. Imádom a kis dögöt, remélem, nemsokára végleg lehet lánc nélkül is az udvaron, és békében fog élni a többi élő és kevésbé élő dologgal a környéken. (Igen, utóbbiakra veszélyesebb általában. :D)

Ezenfelül elhavaztam magam, belekezdtem egy újabb House portréba, merthogy én portrézni akartam és akarok, csak lassan halad, pláne, hogy egy jelentősebb rész megrajzolása után rájöttem, hogy de odébb kellett volna fél centivel :'D Szóval fogy a lendület.
Aztán a Lux-szal is alig haladok, most is épp egy amúgy igazán kedvenc oldal felénél vagyok, a prológus már kész, és lassan képbe kerül az egyik mellékszereplő is, akinek egyelőre úgy érzem, nagyon eltaláltam a dizájnját.
Ha ez nem lenne elég, belekezdtem egy visual novelbe is, és mivel életbe először csinálok ilyet, és a programmal is ismerkedek egyelőre, ezért próbáltam egyszerűbb sztorit feldolgozni, de... Elment az egész délutánom, mire eljutottam az első választós részhez. Ami úgy másfél perc játékidő lehet legfeljebb, de rengeteget kell rajzolni hozzá. Mondjuk azzal nyugtatom magam, hogy még mindig kevesebbet, mint egy animációhoz. Meg hogy sok chibi képet is használok, ami butácska, aranyos, és legfőképp gyorsabban rajzolható. :'D
Ennyit máról, teszek még be valami illusztrációnak szánt képet, kutyusról (na, ki milyen mixre tippel?...), meg picicáról, akit szintén nagymamáméknál találtam.












2011. augusztus 3., szerda

2011/8/3

Már megint elhanyagoltam ezt a blogot, sry. Majd egyszer talán rászokok a rendszeres posztolásra, de addig is úgysem olvassa senki, nekem meg így is jó. Volt azóta animecon is, ahova csinálgattam még az nheira fanart mellé egy originalt is Bandittal és Törpével, szerintem cukiság lett, még ha nem is lett dobogós. Illetve befejeztem az angyalkás képet is, 100% digital, ami nekem még elég nehezen megy, szeretem legalább a lineartot tradicionálisan, tollal megcsinálni.
Ezenfelül a conos workshopon megtetszett a festegetés is, csak itthon ugye nyomtatólapon kívül nem sok minden van, szóval majd a holnapi újabb bevásárlókörúttal egybekötve az is lesz. Komolyan, az egyetemi meg koleszos papírok rendezése is horror, annyi szart kérnek. A 315 Ft-s bélyeggel még mindig hadilábon állok, oké, hogy posta, de erre melyik gombot nyomjam meg? Levélfeladás, csak hoppáé, ez válaszboríték lesz, szóval én tényleg csak egy bélyegért álltam fél órát sorba?... Na mindegy.